OsadaNET / <?php print $title; ?>


  Banner





Modernizacja starego laptopa.
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum OsadaNET Strona Główna -> Komputery i sieć
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Morpheus
Aktywny
Aktywny


Dołączył: 30 Maj 2005
Posty: 114

PostWysłany: Sro Lut 20, 2019 22:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóż... Trzeba się w takim układzie pogodzić z tym, że mam kawałek elektronicznej\cyfrowej historii Smile
W sumie po wymianie procesora na nieco lepszy nie spodziewałem się olśnienia.
Cena za samorozwój nie była wielka więc jestem zadowolony z osiągniętego efektu Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
einstein
Zaawansowany
Zaawansowany


Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 372
Skąd: tarn.góry

PostWysłany: Pon Kwi 29, 2019 17:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a słyszałeś o zewnętrznej karcie graficznej? dzięki podłączeniu zewnętrznej grafiki laptop może stać się gamingowy bo czytałem że na twoim jest potencjał jak zwiększyłeś ilość pamięci i wymieniłeś dysk .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Morpheus
Aktywny
Aktywny


Dołączył: 30 Maj 2005
Posty: 114

PostWysłany: Pon Cze 10, 2019 16:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj ponownie.
To dosyć interesujące co napisałeś o podłączeniu zewnętrznej karty graficznej!
Generalnie to jestem kompletnym,komputerowym laikiem. Ale od czego się ma wuja googla. Tak więc trochę poczytałem i się zastanowiłem.
Suma sumarum moje wnioski to takie, że owe rozwiązanie jest dość drogie, zajmuje miejsce, a ja nie gram w gry więc mogę sobie to rozwiązanie odpuścić.
Mimo wszystko dziękuję za podjęcie tematu bo dowiedziałem się czegoś nowego! Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Morpheus
Aktywny
Aktywny


Dołączył: 30 Maj 2005
Posty: 114

PostWysłany: Nie Cze 23, 2019 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie. skoro nie używam starego laptopa do grania to czy zmiana systemu na W10 jest sensowna?
Przez długi czas nie mogłem skorzystać z internetu bo xp nie jest już wspierany;przeglądarka firefox i You Tube nie działają. Zainstalowałem chromium i dzięki temu mogę przeglądać neta.
Przy każdym odpaleniu laptopa muszę w biosie wpisywać poprawną godzinę i datę bo ich automatyczna synchronizacja nie działa.
Czy W10 zmieniłby sytuację?
No i przede wszystkim czy komuter o tych technicznych parametrach, które mam może na nim chodzić?![/quote]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
einstein
Zaawansowany
Zaawansowany


Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 372
Skąd: tarn.góry

PostWysłany: Sob Lip 06, 2019 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a nie myślałeś może o kupnie nowego laptopa? bo te z zintegrowaną grafiką to nie są aż takie drogie. Do 2 tysięcy zeta można kupić taki laptop. zakładam że używasz jeszcze tego twojego staruszka to powiem ci że ryzykowne będzie stawianie na nim win 10 bo nie wiadomo czy on ci odpali bo to czysta loteria Win 7 też za niedługo straci wsparcie.dlatego najlepszą opcją będzie kupno nowego lapka niekoniecznie Wypasionego. ale takiego na twoje potrzeby. Przejdź sie po neonetach albo innych z laptopami i popytaj. Plus jest taki że nie będziesz już musiał instalować systemu bo jak kupisz lapka to on już będzie miał system zainstalowany.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Morpheus
Aktywny
Aktywny


Dołączył: 30 Maj 2005
Posty: 114

PostWysłany: Sob Lip 20, 2019 18:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz rację w 100% !
Bedzie trzeba zainwestować w nowego lapka Smile
Może kupie jakiś polizingowy egzemplarz w lepszej wersji.
Ale póki co to nie mam ciśnienia Smile
P.S.
Starego laptopa używam sporadycznie, mam drugiego nowszego Smile

Dzięki za rozmowę i udzielone informacje ! Smile
Pozdrawiam serdecznie Morpheus Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
einstein
Zaawansowany
Zaawansowany


Dołączył: 29 Lis 2006
Posty: 372
Skąd: tarn.góry

PostWysłany: Czw Sie 15, 2019 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie czy nadal używacie programu Dc++ ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Morpheus
Aktywny
Aktywny


Dołączył: 30 Maj 2005
Posty: 114

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2019 15:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie używam programu DC+
Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sERo
Administrator sieci
Administrator sieci


Dołączył: 27 Wrz 2004
Posty: 1720
Skąd: PORTER

PostWysłany: Pon Wrz 30, 2019 16:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DC++ obecnie nie używamy.
_________________
BOFH

To nie jest takie proste. Tak się tego nie robi. To nie działa w ten sposób. Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum OsadaNET Strona Główna -> Komputery i sieć Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group